Carl-Erik Christoffersen

Monday, 05 November 2018 13:53

Radioriks Gjestehus tester jula!

Ja, nå nærmer det seg raskt jul. Litt tidlig ute vil du kanskje spørre. Men faktisk om en drøy halvannen måned er det julaften! Og med det mange og store familiemiddager, med påfølgende desserter og små og søte kaker. Og inn i mellom alt dette blir det nok en ostebit også. Og nettopp det er temaet vårt denne gangen. For Gjestehuset har fått NRKs Torkjell Berulfsen på besøk, og han har vi spurt om drikke til julematen. Der gikk det mye i øl og akevitt. Men litt tunge rødviner fra Rioja er heller ikke upassende til mye av vår julemat. Og den spanske vins nestor Miguel Torres har vært og hilst på oss og snakket litt om det. I tillegg er det ikke umulig at det kan bli litt moden ost etter hovedretten, og til dem har vi testet diverse portviner. Portvin er for øvrige ikke noe dårlig valg til ulike desserter, heller. Så det har vi også testet. Vel, et mer julete selskap enn det vi har hatt i Gjestehuset i dag, skal du lete lenge etter. Tid: 55'10" (avsluttes med musikk).
Monday, 29 October 2018 12:04

Radioriks Gjestehus: Helt elle-vilt!

Nå i disse dager har det kommet mye spennende inn i de mange kjøkken. For nå har det vært Elgjakt og det har vært Reinjakt. Temaet som vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen presenterer i Radioriks Gjestehus i dag er Vin til Vilt. Og vilt er ikke bare én ting. Kjøttet av enkelte dyr kan ha et betydelig kraftigere viltpreg enn andre. Elg for eksempel har et mildt viltpreg sammenlignet med rein. I følge de eksperter som jeg har snakket med er det på grunn av at elgen spiser blader og skudd som henger litt opp fra bakken. Som vi vet spiser reinen lav på bakken, og i følge ekspertene gir dette kjøtt med et kraftigere viltpreg. Så vi har fått besøk av en rekke eksperter på det å finne passende viner til ulike viltmiddager. Det er Henriette Batt som er utdannet kokk og vinfaglig rådgiver. Vi nevner også Christer Berens, som vi har snakket med flere ganger før, og vi har snakket med vinfaglig rådgiver Christian Almstrøm. I tillegg til alt dette har vi latt Gjestehusets gjester smake på en reinsdyrgryte med alt tilbehør samt tre viner fra ulike land. Tid: 49'07" (avsluttes med musikk).
Menyen i Radioriks Gjestehus som vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen ønsker å presentere i dag er svært så innholdsrik. Han har et stort urtemarinert lammelår, han har seks rødviner i høyere prisklasse som skal testes mot middagen og han vil ta med gjestene på en rødvinssmaking med – ikke mindre enn – tyske rødviner. For i motsetning til forrige gang skal han og Jan Egil Aase ta seg en tur inn til lokalene til tidligere Lilleborg såpefabrikker. Dit er de nemlig invitert av Det Tyske Vininstituttet til å smake på tyske rødviner og ribbe, pølser og sylte av svinekjøtt. De tyske rødvinene har vært forholdsvis ukjent for mange nordmenn, men nå har dette endret seg! Dagens meny er altså svært variert. Og ikke minst blir det et spennende musikkprogram. I dag har Gjestehuset besøk av intet mindre enn Phil Collins. Og han har lovet å underholde med alle sine kjente klassikere. Kan det bli bedre? Tid: 51’56" (avsluttes med musikk).
I døren på Radioriks Gjestehus står nok en gang vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen og ønsker gjestene velkommen. Temaet i dagens program er italienske prosecco’er og italiensk fingermat i form av bruschetta’er. Totalt har vi hele åtte prosecco’er som vi vil at gjestene skal smake på. Dagens meny er variert. I dag har kokken fått lov til å lage i stand en rekke smakfulle italienske retter. Og hva annet kan passe bedre enn mange ulike typer Bruschetta. Målet vårt er å finne ut hva slags mat og smaker som kan passe til ulike typer Prosecco. Og det vi har her i dag er altså en Bruschetta-buffet. Den består av forskjellige typer spekemat, det er mozzarella-ost, ricotta, tomat-salat, pesto, balsamicostekt sopp og karamellisert løk. Altså her burde det være noe for enhver smak. Til alt dette skal vi unne oss litt nostalgiske musikkinnslag fra podiet i restauranten med bandet Eagles! Kan det bli bedre? Tid: 53’50" (avsluttes med musikk).
Nok en gang ønsker vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. Heller ikke i dag skal han bare sitte stille ved bordet. Sammen med vinekspert og tidligere informasjonssjef i Vinmonopolet Jan Egil Aase, skal han komme seg ut på kjøkkenet for å lage litt god mat. Det er lammekoteletter som står på dagens meny. Vel, vi får se hvordan det går. I dette programmet har også redaktør Knut Jeppsson tatt turen innom Gjestehuset. Han har sterke meninger om lammekjøtt og hva som er god drikke til dette. Dagens program er altså variert. Ikke minst skal vi ha et spennende musikkprogram. Det blir preget av nostalgi, og de som klarer å huske litt tilbake noen år, vil vel huske Dr. Hook and the Medicine Show. Tid: 33’59" (avsluttes med musikk).
Monday, 01 October 2018 17:05

Radioriks Gjestehus: Hvitvin og lammegryte

Da ønsker vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. På menyen står nok en gang får-i-kål. For vi har mottatt enda flere viner vi vil teste til den retten. Men heller ikke i dag skal vi bare være i Gjestehuset. Vi skal også, sammen med vinekspert og tidligere informasjonssjef i Vinmonopolet Jan Egil Aase, innom en vinsmaking med Prosecco-viner. Og så er det de musikalske innslag. Det var med vemod vi mottok meldingen om at Kim Larsen var død. Da vår ærede redaktør her i radioen, Knut Jeppsson og jeg studerte og gikk og lærte å lage radio, suste det Kim Larsen fra alle korridorer på Studentheimane i Volda. Men at det svingte av musikken hans – gjorde det. Heldigvis lever musikken hans videre og vi vil derfor bruke den i dette programmet. Tid: 40’06" (avsluttes med musikk).
Sunday, 23 September 2018 17:56

Radioriks Gjesehus: Osteparty!

I dag har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen tatt en liten pause fra alt lammekjøttet vi har omgitt oss med de siste ukene. Riktig nok er det får-i-kål-dagen denne uken, men vi har valgt å finne fram litt nostalgi fra 60- og 70-tallet. Se for deg en studenthybel, stearinlys i tomme vinflasker med masse gammel stearin rent nedover og mye gulost, kjeks, rødvin og druer og selleristenger – for dem som hadde litt ekstra igjen på studielånet. Og ikke minst litt rocka musikk på høyttaleren. Ja, det er mye ost på bordet i dagens Gjestehus. I studenttiden stort sett av den billigste varianten. I dag har vi vært litt mer sofistikerte, og funnet fram til noe mer variasjon enn jeg husker fra studentlivet. Men i tillegg til alt dette, kommer vi etter hvert til å forflytte oss til Oslo og til det gamle Schougs bryggeri. Der har vi avtalt å møte Jon Berg, som har skrevet bok om blant annet baskisk mat og vin. Og vi har avtalt å møtes i Norges eneste baskiske restaurant – intet mindre! Tid: 52’55" (avsluttes med musikk).
I dagens Radioriks Gjestehus står det lammekjøtt i ulike varianter som gourmetisk tema i dag. Noen velger – naturlig nok – får-i-kål, mens andre har latt seg friste av vår Lammebog i leirgryte. Du vet Römertopf, som alle fikk i gave på 80-tallet. Slike matretter er standard og tradisjon for eksempel nede i Alsace i Frankrike. Men der drikker de mye god hvitvin til. Her i landet er tradisjonen gjerne øl eller kanskje bare vann. Og ti-tusenkroners spørsmålet er: Er det fordi dette passer best til denne maten, eller er det kort og godt fordi vi ikke kan lage vin her så langt nord? Det skal vi finne ut mer om i dette programmet og ikke minst: Er det mulig å finne viner med bobler som kan passe til får-i-kål og andre gryteretter med lammekjøtt og grønnsaker. Tid: 52'16" (avsluttes med musikk).
Sunday, 09 September 2018 10:16

Radioriks Gjestehus: Snart Får i kål-dagen!

Velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. Og i dagens program fra Gjestehuset skal vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen som vanlig presentere mye god mat og god drikke. Om rundt to uker (28. september) er det Får-i-kålens dag og da ligger det vel snublende nær hva som er temaet for dagens sending: Får-i-kål - og i stedet for øl og norsk tradisjon, skal vi forsøke både røde og hvite viner til denne retten. Passer vin egentlig til en slik norsk tradisjonskost av kål- og lammekjøttgryte? Ja, det skal vi finne ut i dette programmet. Dessuten har vi gitt Gjestehusets kapellmester en spesiell oppgave i dag: Dagens tema er "Love is in the air" - eller som vi ville sagt her på Skaugumåsen: Det er kjærlighet i lufta! Så her er det bare å sette seg godt til rette! Tid: 46’27" (avsluttes med musikk).
Sunday, 02 September 2018 09:16

Radioriks Gjestehus: Mørt som lammekjøtt!

Det er tid for lammekjøtt og ikke minst får-i-kål. I dagens program av Radioriks Gjestehus har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen sammen med kollega Jan Egil Aase forsøkt "å knekke koden" i sammensetningen av lammekjøtt og vin. Om de har lykkes denne gangen, får du høre her. Trolig har de klart å komme fram til noen gode kombinasjoner også denne gangen - kjenner vi dette radarparet rett! Vi får også med vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen til fjells i 740 meters høyde over havet, sammen med gode venner. Vi skal seters til Nysetra på Ringsakerfjellet. Her skal vi smake lam, lokalt plukket sopp og tyttebær. I tillegg har vi fått samlet noen tilslørede bondepiker (!). Tid: 34’36" (avsluttes med musikk).
I dagens program av Radioriks Gjestehus må vi stole på at personalet i Gjestehuset vil kunne traktere gjestene på beste måte. For vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen kommer sammen med kollega Jan Egil Aase til å ta en snartur ned til Italia og til det som kalles det italienske førstelaget. Vi snakker om vinområdet Piemonte. Der skal vi vandre i vinmarkene, vi svinger her og der innom kjente vinhus og vi besøker Frode Refstad og hans kone Eli Anne Langen, som dro begge fra Oslo og sine jobber i det norske byråkratiet for 12 år siden og kjøpte seg en vingård i Nord-Italia. Der finner vi han i dag på vingården Tenuta il Sogno et sted mellom Alba og Asti. Denne turen kan absolutt anbefales, og ikke minst det å finne seg en vingård som leier ut rom til turister. Vi fant en super vingård, der den ene bygningen var gjort om til hotell, mens det ble produsert kremvin i de andre bygningene. Kan du ha det bedre? Tid: 52’03 (avsluttes med musikk).
Sunday, 26 August 2018 14:00

Vin og mat i Spania

Vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen ønsker velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. I dag har vi Spania i sentrum for vårt program. Vi skal ha spania-ekspert Jon Berg som spesiell gjest, her blir det spanske matretter og vi skal selvsagt ha litt passende musikk til – som vårt husorkester kommer til å trylle fram. Og som det ikke er nok, skal vi også ta en snartur ned til vinområdet Catalonia og nærmere bestemt det eksklusive området Priorat! Tid: 57'30 (avsluttes med musikk).
Thursday, 23 August 2018 04:22

Fotball og mat i skjønn forening

Til tross for at vi har hatt en svært varm sommer, har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen og hans stab holdt ut i Radioriks Oslo Gjestehus for å glede alle som besøker oss. Dagens meny er i fotballens tegn. Selv så uinteresserte som vi er i fotball, har vi fått med oss at det nylig har foregått et verdensmesterskap. Med andre ord blir det litt mat og tilhørende drikke med litt tilsnitt av fotball. Vi skal blant annet ta et gjenhør med sommeren 2010. Så her kommer dagens quiz: Hva skjedde da?? Jo, de mest ihuga fotballsupportere fikk vel med seg at da var det VM i Sør-Afrika. Forutyen alt dette blir det selvsagt god musikk. Tid: 33’58" (avsluttes med musikk)
Wednesday, 22 August 2018 13:36

På matkurs i Italia

I dagens sending skal vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen blant annet ut å reise. Og sammen med ham på reisen finner vi blant annet Knut Jeppsson. Radarparet skal i dag på Toscansk matkurs – intet mindre! Planen er nemlig å «kaste seg ut på dypt vann». Uten at han vet det selv skal Knut Jeppsson være assistenten til en av Toscanas store kokker. Han tror nemlig at det er bare hygge seg gjennom kurset, men jeg vet at det er svært så streng læremester vi skal ha. Det blir det så visst ikke noe unnasluntring og kosestund. Tid: 50’35 (avsluttes med musikk).
Monday, 20 August 2018 08:26

Mangfoldig Meny i Radioriks Gjestehus

Da ønsker vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen nok en gang velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. Nok en uke har gått og nok en gang skal vi trylle fram en meny jeg tror de fleste kommer til å kose seg med. Og ryktene ser ut til å ha gått på bygda - for her strømmer det folk inn. Og menyen er mangfoldig: Vi snakker med gjester fra fjern og nær. Vi gir deg både vintips og tips om matretter det kan være verd å smake på. Dessuten er vi invitert på en elgmiddag som vi faktisk skal få være med på å lage selv. Tid: 57'59" (avsluttes med musikk)
Friday, 18 May 2018 04:46

Sommer-lett!

Igjen har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen åpnet dørene til Radio Riks Gjestehus – denne gangen til en sommersending. Det blir sommerkledde mennesker, sommerlig musikk, sommerlig vin og litt lette tapasretter på Gjestehusets terrasse. Vi får besøk av Christer Berens og vi skal ta oss en tur ut på en av de mange øyene i indre Oslofjord med Jan Egil Aase for å smake litt på sommerens hvitviner samt ta en lunsj i strandkanten. Tid: 63’17 (avsluttes med musikk).
Wednesday, 09 May 2018 18:50

Vårens viner

Da kan Radio Riks Gjestehus nok en gang ønske gjestene velkommen. Vår vert vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen tar i mot sine gjester. Også i dag har strømmer vårlige kledde mennesker inn i restauranten og ut på vår deilige terrasse utenfor. Der er temaet terrasseviner med litt godt å spise til. Vi skal snakke med en rekke gjester, og i tillegg har Gjestehuset fått besøk av Jo Nesbø og Di Derre. Velkommen inn! Tid: 59’42" (avsluttes med musikk).
Tuesday, 01 May 2018 14:57

Vår, sol og terrasseviner

Da kan vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen nok en gang stå i døren på Radio Riks Gjestehus og ønske gjestene velkommen. I dag har våren kommet til Gjestehuset. Solen skinner og snøen har smeltet, og det er ganske så behagelige temperaturer. Vårlige kledde mennesker i ferd med å strømme ut på terrassen, der de skal få smake på årets terrasseviner. Dessuten vil det bli grillmat til gjestene. Så vær så god, det er servert. Tid: 52’17 (avsluttes med musikk).
Sunday, 08 April 2018 08:04

Radioriks Gjestehus: Helt overgjæra!

Da ønsker vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen nok en gang velkommen til Radio Riks Gjestehus. Dagens meny skal det ikke være noe å si på. Her skal vi lære å lage øl – av Hans Ellef Wettre, som bør være ekspert på det. Vi vil også tilby et kurs for hvordan vi skal bli en ekte vinsnobb (ikke noen halvstudert røver). Det vil Geir Salvesen stå for. Også blir det musikk som kommer til å svinge utrolig bra. Så her er det bare å stige på! Tid: 58’09" (avsluttes med musikk).
Da ønsker vi velkommen til Radio Riks Gjestehus nok en gang. Folk er nå i ferd med å strømme inn i restauranten og sette seg, og vår vert vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen står i døren og tar i mot. I dag skal vi blant annet se litt nærmere på Christian den fjerdes liv og vellevnet. Denne "hurra-gutten" som historien forteller grunnla både Kristiania, Kristiansand og Kongsberg. Til å hjelpe oss med det har vi fått besøk av vineksperten Geir Salvesen, som også kan fortelle mye om hva de egentlig hadde å drikke på i de riktige gamle dager. Tid: 49’12" (avsluttes med musikk).
Saturday, 24 March 2018 19:43

Radioriks Gjestehus: Påskepapp i påskesol

Nå nærmer påsken seg med raske skritt og i denne utgaven av Radioriks Gjestehus har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen tatt turen til påskefjellet sammen med gode venner. Der skal de lage diverse påskemat og det skal selvsagt bli tilhørende god drikke. Og når vi snakker om god drikke til påskematen – så er det mange som tenker i retning av Bag-in-boks eller pappvin, som vi også kaller dem. Med andre ord vi skal blant annet teste ut en rekke pappviner. Tid: 35'05" (avsluttes med musikk)
Monday, 19 March 2018 13:09

"Påskepapp" hva er vel det?

Nå er det snart påske og det skal markeres i Radio Riks Gjestehus. Vår vert i Gjestehuset, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, vil presentere diverse påskemat og det skal selvsagt bli tilhørende god drikke til. Og når vi snakker om god drikke til påskematen – så er det mange som tenker i retning av Bag-in-box eller pappvin, som vi også kaller dem. Med andre ord vi skal teste ut en rekke pappviner. Og visste du det at Norden – deriblant Norge – var de som førte til at dette konseptet ble funnet opp. Det var store vinoppkjøpere – som for eksempel Vinmonopolet – som kom til produsentene i Australia, Italia og Spania – og begynte å etterspørre slikt. I dag ser Vinmonopolet at salget av papp-vin øker merkbart i uka før påske, og de regner med at det konsumeres rundt 1,9 millioner liter papp-vin i løpet av påsken. Mot rundt 600 000 liter i en vanlig uke. Og når vi tenker oss påskefjellet og lange skiturer, så ligger konseptet After ski snublende nær. Her i Gjestehuset kan vi jo tenke oss at vi er på en After-ski tilstelning (selv om det foregår i mer pyntelige former her). Tid: 48’22" (avsluttes med musikk).
Tuesday, 13 March 2018 12:13

"God vin – den som smaker godt"

Denne greie konklusjonen kommer fra redaktør Knut Jeppsson, som vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen har fått hjelp av for å finne svaret på hva god vin er. Radio Riks Gjestehus vil utforske videre på hva svaret på dette spørsmålet er, når de her åpner sine dører for gjestene. Nok en gang har de trommet sammen en rekke vinprodusenter som vil være med å presentere sine viner. Det er primært Italia og Tyskland som vi har konsentrert oss om denne gangen. Og dette er ikke tilfeldig valgt. Selv om det finnes mange dyktige vinprodusenter i andre land, har det vist seg gjennom en årrekke at norske forbrukere har satt stor pris på det som kommer fra Italia. Dessuten har de fleste et nært forhold til Tyskland. Så hva er god vin? Her får du svaret. Tid: 37’51" (avsluttes med musikk).
Wednesday, 07 March 2018 10:39

Radio Riks Gjestehus: Hva er god vin?

Nok en gang åpner Radio Riks Gjestehus sine dører for gjestene. Temaet i Radio Riks Gjestehus er denne gangen God Vin – Hva er nå det? Vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen og Jan Egil Aase har trommet sammen en rekke ulike importører og produsenter og vil lede gjestene gjennom en vinsmaking av italienske viner. Og Italia er ikke tilfeldig valgt. Selv om det finnes mange dyktige vinprodusenter fra andre land, har det vist seg gjennom en årrekke at norske forbrukere har satt stor pris på det som kommer fra Italia. Så hva er god vin? Her får du svaret. Tid: 46’13" (avsluttes med musikk)
Wednesday, 28 February 2018 17:59

Radio Riks Gjestehus: Vinsmaking av nye viner

Nok en gang har Radio Riks Gjestehus åpnet sine dører for sine gjester. Verten vår, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, står i døren og ønsker velkommen. Underholdningstilbudet er innholdsrikt: Vi har fått en vinimportør til å gjennomføre en vinsmaking for gjestene, vi har fått inn mye elgkjøtt så det skal vi ut på kjøkkenet og tilberede til gjestene, slik at vi kan ha den slags på menyen. Og på toppen av det hele skal vi ha en stjerne på podiet, som skal stå for den musikalske delen av underholdningen. Så bare vær-så-god det er servert! Tid: 51’31 (avsluttes med musikk).
I dagens sending fra Radio Riks Gjestehus skal vi feire Valentinsdagen. Radio Riks vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, har forberedt mat og drikke til det vi trenger til et lite "kjærlighetsmåltid". Her får du oppskriften. Dessuten har vi tatt med vår redaktør Knut Jeppsson på en vinsmaking av hvite viner fra Alsace i Frankrike. Han er glad i hvite viner og her får han smake på den ypperste kvalitet. Blant disse franske kvalitetsvinene finner vi noe for enhver smak! Tid: 60'05" (avsluttes med musikk).
Tuesday, 23 January 2018 19:47

Gullkokk på besøk i Radio Riks Gjestehus

I dag kan vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen ønske velkommen til et spennende program i Radio Riks Gjestehuset. For det første har han fått en gjestekokk på kjøkkenet. Gullvinneren i 2016 i konkurransen Boccuse d'Or - Ørjan Johannessen. Han vil bruke sine kunnskaper på kjøkkenet og komme med gode tips. Konkurransen der verdens stjernekokker møtes i Lyon i Frankrike for å vinne gullmedaljen. Ørjan tok den høyt hengende utmerkelsen for to år tilbake. I tillegg er det musikalske heller ikke håndtert av noen hvem-som-helst som står for. Så her er det bare å benke seg rundt bordene. Tid: 39'07" (avsluttes med musikk)
Tuesday, 16 January 2018 17:27

Varmende viner på en hustrig vinterkveld

I dag har Radio Riks Gjestehus tent opp i den store peisen og åpner nok en gang sine dører for gjester fra fjern og nær. Vår vert, Carl-Erik Christoffersen, står i døren og ønsker gjestene velkommen inn fra «kong vinters rike» og inn til en behagelig varm opplevelse. I dag er det varmende viner med passende mat som står på menyen. Dessuten vil gjestehusets band spille opp med fyrrige toner som bør passe bra til vinene. Her skal det svinge! Tid: 30’16"(avsluttes med musikk).
Sunday, 07 January 2018 10:18

Torsketid i Radio Riks Gjestehus

Da er det på nytt torsketid. Vår vert i Radio Riks Gjestehus, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, har her en rekke gode tips du får muligheten til å plukke opp. Tiden er nemlig inne for at skreien kommer inn fra Barentshavet. Etter en svømmetur på rundt 3.000 km kommer den inn til norskekysten for å gyte. Hvis den da ikke havner i våre gryter for å bli en god middag. Fisket etter denne pågår tradisjonelt fra slutten av januar ut til påske. En norsk spesialitet er torsk og rødvin. Det vi må huske er at fisk generelt setter visse krav til rødvinen. Liker du å ha med lever og rogn bør du nok i tillegg holde deg unna de røde og heller velge hvitt, mener ekspertene! Tid: 61'01" (avsluttes med musikk).
Monday, 01 January 2018 16:12

Slankeviner for en slunken lommebok!

Velkommen igjen til et nytt program fra Radio Riks Gjestehus. Hos vår vert vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen er det som vanlig mange gjester – men nå er det ikke julestemningen som preger de besøkende gjestene. For nå er det nytt år og jula er over. For mange gikk jula hardt utover lommeboken. Og heller ikke bare lommeboken, men også magemålet. Det kan være lurt å forsøke å finne fram til noen "slankeviner" - finnes de egentlig? Ja, sier noen, men viktig å huske er at du blir ikke slank av å drikke vin. Likevel er det noen viner som har færre kalorier enn andre - og de skal vi se nærmere på i dette programmet. Tid: 38'59" (avsluttes med musikk).
Tuesday, 19 December 2017 15:25

Romjul i Radio Riks Gjestehus

Velkommen igjen til et nytt program med Radio Riks Gjestehus. Vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen står på nytt i døren og tar i mot gjestene – denne gangen til et romjulsprogram. Her skal vi snakke om nyttårsbobler, det blir quiz og julegodt. Litt god vin blir det også tid til å få smakt. Tid: 60’55 (avsluttes med musikk).
Wednesday, 13 December 2017 15:38

Radio Riks Gjestehus: Juletips fra Vinmonopolet

Da ønsker vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen velkommen igjen til en ny sending med Radio Riks Gjestehus. Gjestehuset har som vanlig mange gjester – pent pyntet og i julestemning. Dagens inviterte gjest er butikksjef Trond Syverstad fra Vinmonopolet. Til daglig finner vi ham på utsalget på Holmensenteret i Asker. Han skal her gi oss gode råd og dele sin kunnskap med Gjestehusets lyttere. Dessuten har Asker Washboard Five entret podiet i Gjestehuset til glede for de mange gjester. Tid: 45’28" (avsluttes med musikk).
I dagens utgave av Radio Riks Gjestehuset har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen som vanlig mange gjester, pent pyntet og i julestemning. Også denne gangen har vi juleverksted og der skal det ikke bli mye dorullnisser eller jule-lenker. Nei, det er julegløgg, julevin til julematen og musserende vin til nyttårsaften vi skal ta for oss. For å hjelpe til med dette har vi også denne gang fått med oss radar-paret Jan Egil Aase Harald Skulberg. Tid: 1'02'57" (avsluttes med musikk).
Saturday, 02 December 2017 13:47

Juleverksted i Radio Riks Gjestehus

I dag er det juleverksted Radio Riks Gjestehus. Denne gangen uten dorull-nisser og jule-lenker. Temaet for juleverkstedet er ulike typer akevitt og noen av de øltyper som kan fåes på Vinmonopolet. Dessuten har vår vert, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, fått besøk av Christer Berens, som har gledet det norske folk i mange år med informasjon om temaer som mat og vin. Og selvsagt blir det mye julemusikk på Gjestehuset juleverksted. Tid: 52'30" (avsluttes med musikk).
Sunday, 26 November 2017 10:32

Hva drikker vi til norsk julemat?

Nå nærmer det seg jul i Radio Riks Gjestehus og julebordstiden har allerede vart lenge. Vår vert, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, lover at det at julen nærmer seg er noe vi også skal markere i Gjestehuset. I denne sendingen skal det snakkes om julemat og hva vi drikker til julematen. Og til å hjelpe oss med det har vi Torkjell Berulfsen, som har gledet det norske folk med mange artige programmer om blant annet det. Tid: 46'14" (avsluttes med musikk).
Saturday, 04 November 2017 07:03

Gull-kokken på Christian IV gjestehus

Vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen har besøkt Ørjan Johannessen i dagens utgave av Radio Riks Gjestehus. Ørjan er arvelig belastet. For 35 år siden kjøpte hans foreldre Bekkjarvik Gjestgiveri. Ørjan har som en av to brødre vokst opp og mer eller mindre bodd på kjøkkenet der. Når han ikke var ute og reiste, da. Vant gullmedaljen i kokkekunst i Bocuse d'Or i Frankrike, for eksempel. Stedet Bekkjarvik ligger omtrent midtveis mellom Bergen og Stavanger og det var for 400 år siden at kong Christian IV bestemte at det skulle ligge et gjestehus der. Tid: 38'35" (avsluttes med musikk)
Sunday, 29 October 2017 14:47

God på bunnen

Tre ganger i uken befinner Alf Roald Sætre seg på sjøbunnen utenfor Bergen. Det er for å samle skjell. I 2003 startet han sjømatrestauranten Cornelius på Bjorøy utenfor Bergen. Radio Riks vin- og matjorunalist Carl-Erik Christoffersen har tatt turen ut og hilst på restauratøren. Og eneste måten å komme til denne sjømatrestauranten er selvsagt - sjøveien. Ingen av gjestene vet i forveien hva menyen er, for det spørs hva som kommer inn av råvarer. Om restauranten er populær? Tja, 25.000 besøkende tok turen innom i fjor. Nå sist hadde besøk av de fem nordiske statsministre!
Monday, 04 September 2017 16:57

Surkål på grensen

Joda, temperaturen er 28 grader celsius. På tallerken har vi det som kan best karakteriseres som en velvoksen julemiddag. Vi befinner oss i Frankrike og den østlige delen som heter Alsace. Her finner vi nok av spennende lokale retter og viner. Radio Riks sin vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen har sammen med Harald Skulberg tatt turen til dette spennende området for å sjekke ut hva de har å tilby av mat og drikke. Og det er ikke småtteri. Tid: 1'13"14 (avsluttes med musikk)
Saturday, 05 August 2017 12:29

Flotte kvalitetsviner fra midt i Europa

Bli med til middelalder-landsbyer i vakre Alsace i Øst-Frankrike. Dette er drømmeområdet for alle dere som setter pris på gode hvitviner. Vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen vil være reiseleder i dette programmet. Etter en rekke turer hit, kjenner han området godt. Tid: 19'25" (avsluttes med musikk).
Wednesday, 14 June 2017 06:13

Tid for grilling!

I forrige program tok vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen og kollega Jan Egil Aase oss en tur ut på Oslofjorden og så nærmere på fenomenet skalldyr og vin. I dette programmet lovet vi at vi skulle ta for oss grilling. Det skal vi gjøre – og vi håpet på å få besøk, når grillduften begynte å bre seg mellom husene her. For å si det slik kommer vi til å få besøk, og det av vår ærede redaktør i radioen – Knut Jeppsson. Det er nemlig gutten sin når det gjelder grillpølser! Vi skal dessuten selv gå på besøk - siden vi er invitert i en seks-retters gallamiddag. Velbekomme! Tid: 58'22 (avsluttes med musikk)
Page 1 of 5

Additional information