Friday, 28 September 2018 03:33

Krf Brexit og eiendomsskatt

Krf Brexit og eiendomsskatt er sakene i ukens ukeslutt her på Radioriks Oslo med redaktør i ANB Kjell Werner og Knut Jeppsson
Friday, 28 September 2018 01:37

"Premium foreldre"

"Premium foreldre" er tittelen på dagens kåseri av Svein Yngve Madssen her på Radioriks Oslo
Monday, 24 September 2018 10:09

«Demokratiets vugge»

«Demokratiets vugge» er tittelen på dagens kåseri av Jan Erik Østlie her på Radioriks Oslo
Sunday, 23 September 2018 17:56

Radioriks Gjesehus: Osteparty!

I dag har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen tatt en liten pause fra alt lammekjøttet vi har omgitt oss med de siste ukene. Riktig nok er det får-i-kål-dagen denne uken, men vi har valgt å finne fram litt nostalgi fra 60- og 70-tallet. Se for deg en studenthybel, stearinlys i tomme vinflasker med masse gammel stearin rent nedover og mye gulost, kjeks, rødvin og druer og selleristenger – for dem som hadde litt ekstra igjen på studielånet. Og ikke minst litt rocka musikk på høyttaleren. Ja, det er mye ost på bordet i dagens Gjestehus. I studenttiden stort sett av den billigste varianten. I dag har vi vært litt mer sofistikerte, og funnet fram til noe mer variasjon enn jeg husker fra studentlivet. Men i tillegg til alt dette, kommer vi etter hvert til å forflytte oss til Oslo og til det gamle Schougs bryggeri. Der har vi avtalt å møte Jon Berg, som har skrevet bok om blant annet baskisk mat og vin. Og vi har avtalt å møtes i Norges eneste baskiske restaurant – intet mindre! Tid: 52’55" (avsluttes med musikk).
I dagens Radioriks Gjestehus står det lammekjøtt i ulike varianter som gourmetisk tema i dag. Noen velger – naturlig nok – får-i-kål, mens andre har latt seg friste av vår Lammebog i leirgryte. Du vet Römertopf, som alle fikk i gave på 80-tallet. Slike matretter er standard og tradisjon for eksempel nede i Alsace i Frankrike. Men der drikker de mye god hvitvin til. Her i landet er tradisjonen gjerne øl eller kanskje bare vann. Og ti-tusenkroners spørsmålet er: Er det fordi dette passer best til denne maten, eller er det kort og godt fordi vi ikke kan lage vin her så langt nord? Det skal vi finne ut mer om i dette programmet og ikke minst: Er det mulig å finne viner med bobler som kan passe til får-i-kål og andre gryteretter med lammekjøtt og grønnsaker. Tid: 52'16" (avsluttes med musikk).
Sunday, 09 September 2018 10:16

Radioriks Gjestehus: Snart Får i kål-dagen!

Velkommen tilbake til Radioriks Gjestehus. Og i dagens program fra Gjestehuset skal vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen som vanlig presentere mye god mat og god drikke. Om rundt to uker (28. september) er det Får-i-kålens dag og da ligger det vel snublende nær hva som er temaet for dagens sending: Får-i-kål - og i stedet for øl og norsk tradisjon, skal vi forsøke både røde og hvite viner til denne retten. Passer vin egentlig til en slik norsk tradisjonskost av kål- og lammekjøttgryte? Ja, det skal vi finne ut i dette programmet. Dessuten har vi gitt Gjestehusets kapellmester en spesiell oppgave i dag: Dagens tema er "Love is in the air" - eller som vi ville sagt her på Skaugumåsen: Det er kjærlighet i lufta! Så her er det bare å sette seg godt til rette! Tid: 46’27" (avsluttes med musikk).
Sunday, 02 September 2018 09:16

Radioriks Gjestehus: Mørt som lammekjøtt!

Det er tid for lammekjøtt og ikke minst får-i-kål. I dagens program av Radioriks Gjestehus har vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen sammen med kollega Jan Egil Aase forsøkt "å knekke koden" i sammensetningen av lammekjøtt og vin. Om de har lykkes denne gangen, får du høre her. Trolig har de klart å komme fram til noen gode kombinasjoner også denne gangen - kjenner vi dette radarparet rett! Vi får også med vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen til fjells i 740 meters høyde over havet, sammen med gode venner. Vi skal seters til Nysetra på Ringsakerfjellet. Her skal vi smake lam, lokalt plukket sopp og tyttebær. I tillegg har vi fått samlet noen tilslørede bondepiker (!). Tid: 34’36" (avsluttes med musikk).

Additional information