søndag, 16 september 2018 09:17

Radioriks Gjestehus: Hvorfor har vi ikke champagne til får-i-kål?

Skrevet av 
I dagens Radioriks Gjestehus står det lammekjøtt i ulike varianter som gourmetisk tema i dag. Noen velger – naturlig nok – får-i-kål, mens andre har latt seg friste av vår Lammebog i leirgryte. Du vet Römertopf, som alle fikk i gave på 80-tallet. Slike matretter er standard og tradisjon for eksempel nede i Alsace i Frankrike. Men der drikker de mye god hvitvin til. Her i landet er tradisjonen gjerne øl eller kanskje bare vann. Og ti-tusenkroners spørsmålet er: Er det fordi dette passer best til denne maten, eller er det kort og godt fordi vi ikke kan lage vin her så langt nord? Det skal vi finne ut mer om i dette programmet og ikke minst: Er det mulig å finne viner med bobler som kan passe til får-i-kål og andre gryteretter med lammekjøtt og grønnsaker. Tid: 52'16" (avsluttes med musikk).

Media

Ekstra informasjon