mandag, 19 mars 2018 13:09

"Påskepapp" hva er vel det?

Skrevet av 
Nå er det snart påske og det skal markeres i Radio Riks Gjestehus. Vår vert i Gjestehuset, vin- og matjournalist Carl-Erik Christoffersen, vil presentere diverse påskemat og det skal selvsagt bli tilhørende god drikke til. Og når vi snakker om god drikke til påskematen – så er det mange som tenker i retning av Bag-in-box eller pappvin, som vi også kaller dem. Med andre ord vi skal teste ut en rekke pappviner. Og visste du det at Norden – deriblant Norge – var de som førte til at dette konseptet ble funnet opp. Det var store vinoppkjøpere – som for eksempel Vinmonopolet – som kom til produsentene i Australia, Italia og Spania – og begynte å etterspørre slikt. I dag ser Vinmonopolet at salget av papp-vin øker merkbart i uka før påske, og de regner med at det konsumeres rundt 1,9 millioner liter papp-vin i løpet av påsken. Mot rundt 600 000 liter i en vanlig uke. Og når vi tenker oss påskefjellet og lange skiturer, så ligger konseptet After ski snublende nær. Her i Gjestehuset kan vi jo tenke oss at vi er på en After-ski tilstelning (selv om det foregår i mer pyntelige former her). Tid: 48’22" (avsluttes med musikk).

Media

Ekstra informasjon